Announcement

Collapse
No announcement yet.

No GPU though GPU present (1660 SUPER)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • No GPU though GPU present (1660 SUPER)

    Hello all,

    I would like to ask for help.
    My GPU is getting detected, however, it is not present in the CUDA section.
    Any suggestions would be highly apprcited.
    Running 471.11 driver.

    LOG:
    [12:49:01] *** Starting Win32GL Subsystem ***
    [12:49:01] Registering ResourceManager for type Texture
    [12:49:01] Registering ResourceManager for type Font
    [12:49:01] Created Win32Window 'Dummy' : 116x139, 24bpp
    [12:49:01] GL_VERSION = 4.6.0.0
    [12:49:01] GL_VENDOR = NVIDIA Corporation
    [12:49:01] GL_RENDERER = NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER/PCIe/SSE2
    [12:49:01] ***************************
    [12:49:01] *** GL Renderer Started ***
    [12:49:01] ***************************
    [12:49:01] Registering ResourceManager for type GpuProgram
    [12:49:01] GLSL support detected
    [12:49:01] GL: Using GL_EXT_framebuffer_object for rendering to textures (best)
    [12:49:01] FBO PF_UNKNOWN depth/stencil support: D
    [12:49:01] FBO PF_L8 depth/stencil support: D
    [12:49:01] FBO PF_A8 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_BYTE_LA depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_R5G6B5 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_A4R4G4B4 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_A1R5G5B5 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_R8G8B8 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_B8G8R8 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_A8R8G8B8 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_A8B8G8R8 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_B8G8R8A8 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_FLOAT16_RGB depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_FLOAT16_RGBA depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_FLOAT32_RGB depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_FLOAT32_RGBA depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_X8R8G8B8 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_X8B8G8R8 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_R8G8B8A8 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_DEPTH16 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_SHORT_RGBA depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_R3G3B2 depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_FLOAT16_R depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_FLOAT32_R depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_FLOAT16_GR depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_FLOAT32_GR depth/stencil support: D
    [12:49:02] FBO PF_SHORT_RGB depth/stencil support: D
    [12:49:02] RenderSystem capabilities
    [12:49:02] -------------------------
    [12:49:02] RenderSystem Name: OpenGL Rendering Subsystem
    [12:49:02] GPU Vendor: nvidia
    [12:49:02] Device Name: NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER/PCIe/SSE2
    [12:49:02] Driver Version: 4.6.0.0
    [12:49:02] * Fixed function pipeline: yes
    [12:49:02] * Anisotropic texture filtering: yes
    [12:49:02] * Cube mapping: yes
    [12:49:02] * Hardware stencil buffer: yes
    [12:49:02] - Stencil depth: 8
    [12:49:02] - Two sided stencil support: yes
    [12:49:02] - Wrap stencil values: yes
    [12:49:02] * 32-bit index buffers: yes
    [12:49:02] * Vertex programs: yes

  • #2
    Hi Kinley,

    the device seems to be detected correctly, so it should be used during processing.

    Could you post the log of a full reconstruction please? Make sure that the device is listed in the zephyr options under the cuda tab

    Comment


    • #3
      Hello Andrea,

      Thanks very much for your reply.
      That's exactly the problem:
      Click image for larger version

Name:	no cuda.PNG
Views:	16
Size:	8.1 KB
ID:	7667

      I have the same issue with Blender and Meshroom, although Blender was working half a year ago.

      Kindest regards

      Comment


      • #4
        Hi Kinley,

        if zephyr does not recongize the cuda card in that panel (and this seems to be confirmed by the fact that other software has the same issue) it is very likely the problem is system wide.

        My suspicion is that you're using a very old driver. You need to update to a driver that supports Cuda 10.4.

        First of all, please make sure you're using the latest available version of 3DF Zephyr.

        Be aware tat the driver from microsoft may not always be the latest up do date. However, you're saying you're using 470.xx which is certainly supporting Cuda 10.4 runtime.

        Your card supports cuda 7.5 capabilities (and Zephyr requires cards with at least Cuda 3 capabilites) so it has to work.

        So either this is a problem in your driver (e.g. a partial update, or something is interfering with the driver itself) or an hardware issue.

        I'd try completely wiping the driver and reinstalling it. If that doesn't work, I'd try a fresh windows install. If that doesn't work still, then it's likely an hardware problem.

        Comment

        Working...
        X